Auteur: Dave Donkervoort

Donkervoort begon zijn carrière bij Radio 10. Zijn voorliefde voor zwarte muziek was hoorbaar vooral bij het in 1984 opgerichte Radio Exclusief waar hij de Disco Dance Top 50 op zaterdagmiddag presenteerde. Voordat hij bij dit station begon werkte hij voor Radio Keizerstad in Nijmegen. Nadat de overheid in 1985 Radio Exclusief definitief het zwijgen had opgelegd, kwam hij terecht bij Delta Radio, destijds een van de grootste piraten in het oosten van het land. Daar kwam Donkervoort in contact met Herbert Visser, dit contact bleven beide radiofanaten tot op de dag van vandaag onderhouden. Na Delta Radio kwam hij in 1988 terecht bij Hitradio Bako (Super 106) in Lommel te België. Herbert Visser werkte inmiddels bij Radio 10, een nieuw Nederlands commercieel radiostation. Toen in 1989 Ron Sterrenburg vertrok bij Radio 10 nam Donkervoort zijn plek over en presenteerde daar een nachtprogramma. Donkervoort presenteerde vervolgens vele programma's op Radio 10 FM. Zo maakte hij het ochtendprogramma (Hits in de Spits I) en in 2003 deed hij enige tijd het middagprogramma. In datzelfde jaar werd de programmering, met oog op de aanstaande veiling van FM-frequenties, gewijzigd en presenteerde hij samen met Tom Mulder het ochtendprogramma Tom & Dave in de Morgen. Na het mislopen van de FM-frequentie werd de programmering opnieuw gewijzigd en presenteerde Donkervoort lange tijd een programma tussen 14.00 en 18.00 uur en later tussen 16.00 en 19.00 uur. Een bekend onderdeel dat hij enige tijd in de middag presenteerde was de Filmquiz, waarin hij een klein fragment liet horen van een bekende film en luisteraars moesten raden uit welke film het fragment kwam. Hier kon 50 euro mee worden verdiend. In 2006 verliet Donkervoort Radio 10 Gold en vertrok naar 100% NL, waarvan Herbert Visser inmiddels de eigenaar was geworden. Hier presenteerde hij onder het pseudoniem "ADHDave" het ochtendprogramma verwijzend naar het feit dat hij zelf ADHD heeft. Door wijzigingen bij het station heeft Donkervoort enige tijd ook een programma gemaakt tussen 17.00 en 19.00 uur en later ook het ochtendprogramma nog alleen gemaakt. Halverwege 2008 werd bekend dat 100% NL zijn programmering aanpaste. Het programma van Donkervoort kwam hiermee te vervallen. Wel is hij nog steeds werkzaam voor het station. In 2013 was Donkervoort werkzaam met Rapper Sjors als producer. Donkervoort produceert tegenwoordig het spraakmakende radio programma HaDieDave wat o.a. te beluisteren is bij www.bigb21.nl

Racisme

The Washington Post telde in 2015 990 Amerikanen die door de politie zijn doodgeschoten. The Guardian telde ook mensen mee die door andersoortig geweld van de politie zijn omgekomen, bijvoorbeeld door een taser. De krant kwam op die manier uit op 1.147 doden door politiegeweld. Voor 2016 staat de teller van The Post op 522 doden en die van The Guardian op 586.

Verreweg de meeste doden zijn wit. Vorig jaar vielen er volgens The Washington Post 494 witte en 258 zwarte doden. The Guardian telde 581 witte en 306 zwarte doden.

0

Facebook. Fexit.

Door alle beperkingen die Facebook ons oplegt en de harde maatregelen die zij hanteren om iemands account volledig te verwijderen of te bannen voor lange tijd gaan veel te ver. Facebook verdient het dat wij massaal afhaken van Facebook. Ik stel voor dat wij op 2 juni, de dag na pinksteren massaal afhaken, tenzij Facebook wat humaner omgaat met andersdenkenden. Op 2 juni sluiten wij allemaal onze Facebookaccount. We’ll Meet Again. Deel dit bericht van davedonkervoort.nl op Facebook want wij zijn het zat. Er liggen mensen dood te gaan en je kunt sommige mensen niet bereiken, anders dan via Facebook. Stop daarmee en sluit je aan. Deze onmenselijke Facebook-houding zegt genoeg over de intenties van dit bedrijf. Ze willen wel hebben maar niet geven. EXIT FACEBOOK 2 JUNI. LEAVE FACEBOOK ON THE 2nd OF JUNE.

0